Artiklis käsitleme nende rakenduste eeliseid erinevates olukordades ning analüüsib valikukriteeriume. Vaatame lähemalt, kuidas ChatGPT Teams ja Microsoft 365 Copilot oma sarnasuste juures siiski erinevad ning kuidas need erinevused võivad mõjutada just teie ettevõtte vajadusi.

Mis on ChatGPT Teams?

ChatGPT on OpenAI poolt välja töötatud  tehisintellekti rakendus, mis on loodud inimtekstide mõistmiseks ja genereerimiseks vastavalt saadud sisendile. ChatGPT on hetkel maailma populaarseim tehisintellekti äpp ja seetõttu seda eraldi siinkohal tutvustama ei hakkaks. Kes siiski soovib pikemalt lugeda, siis siin on link OpenAI kodulehele.

ChatGPT Teams on toote tasuline versioon, mis pakub lisafunktsioone nagu:

- Tiimivestluste vaikimisi mittekasutamine mudeli treenimisel.

- Võimalus luua tööruumis ühiseid vestluseid ja neid jagada.

Mis on Microsoft 365 Copilot?

Microsoft 365 Copilot toimib digitaalse abilisena, kasutades tehisintellekti  assisteerivate funktsioonide pakkumiseks Microsoft 365 rakendustes. See ei integreeri lihtsalt ChatGPT-d Microsofti keskkonda, vaidrakendab keelemudelite võimsust konkreetse rakendusega töötamisel. Copilot aitab parandada loovust ja tõsta tootlikkust igapäevases kasutuses olevates rakendustes nagu Word, Excel jne abil. Näiteks Wordis aitab Copilot tekstilõike ümber sõnastada või leida dokumendi seast kiiresti olulist informatsiooni, või Excelis saada abi õige valemi sõnastamisel.


ChatGPT Teams'i ja Microsoft 365 Copilot'i võrdlus

Kuigi ChatGPT Teams ja Copilot kasutavad mõlemad OpenAI GPT-4 Turbo mudelit ja mõlemad lubavad, et sisestatud andmeid ei kasutata mudeli treenimiseks, on need kaks siiski vägagi erineva iseloomuga lahendused.

Copilotite eelised

Kui ChatGPT Team täidab mitmesuguseid ülesandeid ühe lahenduse sees, siis Copilot on integreeritud olemasolevatesse Microsofti rakendustesse, et toetada kasutajat just nende sees.

Lisaks paistab Microsoft 365 Copilot silma oma Office'i dokumendiruumiga integreerituse poolest ning pakub ainulaadseid funktsioone dokumentide otsimisel ja kokkuvõtete tegemisel.


ChatGPT eelised

Samas ChatGPT'st rääkides ei saa üle ega ümber tema universaalsusest; see suudab luua ja analüüsida laia spektrit sisu ja täita erakordselt mitmekesiseid ülesandeid. Lisaks toetab see teiste kasutajate loodud GPT-sid – uus arenguala, mille potentsiaali alles avastatakse.

ChatGPT oli turul juba enne Microsofti tiimi vastavat pakkumist ning sellest tulenevalt omab OpenAI väikest eelist toote küpsuse osas. Kui Copiloteid veidi kasutada, siis märkate üsna pea erinevaid nö lastehaiguseid.

ChatGPT mitmekeelne ja suurt vahet pole, mis keeles te suhtlete. Seda aga ei saa öelda Copilotite kohta, mis konkreetselt keelduvad täitmast käske, mis on antud muus keeles peale käputäie toetatud keelte.

NB! Eesti keelt Copilot ei toeta ja see on ilmselt suurim miinus Eesti potentsiaalsete kasutajate hulgas.

Hinnakujundus

Hinnakujunduses on mõlemad tooted sarnased:

- ChatGPT Teams maksab kuutasu alates $25 kasutaja kohta (minimaalselt kahe kasutaja korral).

- Microsoft 365 Copilot maksab $30 kuutasu kasutaja kohta.

Tuleb arvestada aastase ettemaksuga ning hinnale lisanduvate maksudega.

Kokkuvõte

Kokkuvõttes kaalu hoolikalt nii ChatGPT kui ka Microsoft 365 Copilot'i pakutavaid eeliseid enne valiku tegemist. Mõtle hästi läbi oma vajadused:


- Kui tihti kasutate Microsoft 365 teenuseid?

- Kas vajate abi mitmekesistes ülesannetes?

- Kas soovite keerukaid analüüse teha?

- Kas eelistate isikupärastatud lahendusi?


Vastused aitavad teil leida sobivaima assistendi just teie töövoogude tarvis. Pange tähele: pole olemas universaalset lahendust; igal tootel on omad plussid ja miinused.